Een hoogwerker huren kan veel vragen opleveren. Vaak is het lastig om te kiezen uit alle mogelijkheden. Het is vervelend als een hoogwerker niet hoog genoeg komt, sporen achterlaat of niet over obstakels heen kan komen. Daarom geeft M.G.S. Verhuur B.V. u altijd advies. Vaak zijn er meerdere oplossingen voor hetzelfde probleem.

 • BEL: 033-277 44 75
 • MAIL: info@mgsverhuur.nl
 • Of vul een formulier in op deze pagina.

Altijd bereikbaar

Wij zijn altijd bereikbaar om u te adviseren over welk type hoogwerker u het beste kunt huren. Of weet u al welke hoogwerker u wilt reserveren en op welke datum? Vul voor het reserveren van een hoogwerker dan de datum in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor advies of het reserveren van de geschikte hoogwerker.

Wat vragen wij meestal?

Alle onderstaande factoren zijn bepalend voor het type hoogwerker die u nodig heeft.

 • Wat zijn de werkomstandigheden?
 • Wat zijn de beperkingen?
 • Welke maximale werkhoogte heeft u nodig?
 • Op welke ondergrond bent u werkzaam?
 • Hoeveel personen moeten tegelijk kunnen werken?
 • Hoeveel actieve uren is de hoogwerker nodig?
 • Over welke afstanden moet de hoogwerker verplaatst worden?

De top 10 meeste gestelde vragen

Voor u de antwoorden

1) Hoogwerker huren prijs

Het huren van een hoogwerker kan vanaf €100,- per dag. M.G.S. Verhuur B.V. rekent week- en dagprijzen. Het is altijd voordeliger om langer te huren. Voor het huren op lange termijn maken wij een prijsafspraak met u waarin alle kosten zijn opgenomen.

2) Welke hoogwerker kan ik het beste huren?

Dat hangt zoals eerder beschreven af van het type werkzaamheden. Bel gerust op 0332774495 voor advies. Op ieder detailpagina vindt u een PDF met het werkbereik van de hoogwerker. Daarin staat het hefvermogen, het maximale bereik en de grote van het platform.

3) Is een hoogwerker certificaat veplicht?

Een hoogwerker is een mobiele machine. Volgens de Arbowet moet de gebruiker van zo'n machine over een specifieke deskundigheid beschikken. Iemand die nog nooit met een hoogwerker heeft gewerkt heeft dus uitleg nodig. Hoewel de bediening vaak eenvoudig is, gelden er een aantal regels die ervoor zorgen dat de medewerker veilig kan werken. Denk bijvoorbeeld aan wind of aan de maximale werklast. Een volledig uitgeschoven hoogwerker over een helling rijden is logischerwijs niet veilig. Om dit alles te leren wordt een hoogwerker opleiding aangeraden.

4) Hoogwerker cursus volgen?

Bij ons kunt u een hoogwerker cursus volgen. Het maakt niet uit waar uw bedrijf zich bevindt. Wij regelen een hoogwerker en een instructeur die uw medewerker opleid. Zo kunnen zij veilig werken op hoogte. De cursus bestaat uit drie delen:

 • Theorie
 • Praktijk
 • Specifieke hoogwerker kennis

Aan het einde van de cursus ontvangt de cursist een hoogwerker certificaat en een boekje. In dit boekje staat alle benodigde informatie voor het werken met een hoogwerker.

5) Hoe veilig is een hoogwerker. Wat gebeurd er als deze kapot gaat?

Veilig. Zolang de hoogwerker goed bediend wordt. Bij het rijden op hoogte wordt de snelheid teruggebracht tot een 'slakkensnelheid'. Dit gebeurd ook als u zich op een schuine helling bevindt. De beweging bovenin is sterker te voelen als de hoogwerker is uitgeschoven. Iedere hoogwerker is voorzien van stopkleppen. Als een olieleiding tijdens de werkzaamheden knapt dan gaat de hoogwerker langzaam naar beneden.

6) Moet een hoogwerker gekeurd worden?

Ja, dat moet. 1 keer per jaar komt de keuringsdienst controleren. Na een goedkeuring ontvangt iedere hoogwerker een sticker.

7) Welke verzekering moet ik hebben?

Als bedrijf heeft u een aansprakelijkheidsverzekering. Dat is voldoende. M.G.S. Verhuur B.V. heeft zelf een specifieke hoogwerker verzekering. Doet zich een incident voor dan wordt er gekeken wie de fout heeft gemaakt. Is de bestuurder fout dan wordt de aansprakelijkheidsverzekering gebruikt. Heeft de bestuurder geen fout gemaakt maar ontstaat deze door bijvoorbeeld het falen van de machine dan wordt dit verzekerd door onze verzekering.

8) Is een veiligheidsharnas verplicht in een hoogwerker?

In het boekje van specificaties moet aangegeven zijn dat het verplicht is. Als dat niet het geval is kan je zonder veiligheidsharnas werken. M.G.S. Verhuur B.V. kan deze meeleveren bij de verhuur van de hoogwerker.

9) Mag ik op hoogte werken met slechte weersomstandigheden?

Dat verschilt per hoogwerker. Een feit is dat u niet mag werken met een hoogwerker bij een windsnelheid van boven de 12,5 meter per seconde. Wij bespreken met de huurder altijd welke hoogwerker het beste past bij welke omstandigheden. Kies bij onverwachte weersomstandigheden altijd wat de veiligste optie is.

10) Bij wie kan ik het beste een hoogwerker huren?

Bij M.G.S. Verhuur B.V. natuurlijk :)