Welkom bij M.G.S. Verhuur B.V.. Op deze pagina vindt u algemene informatie over onze hoogwerker service. Op de overzichtspagina is een handige filter opgenomen om direct de juiste hoogwerker te selecteren. Of zoek hieronder op de gewenste specificaties.

Wie zijn wij

M.G.S. Verhuur B.V. is een middelgroot verhuur bedrijf in midden Nederland. Vanuit Scherpenzeel bedienen wij landelijk een groot aantal tevreden klanten. Een hoogwerker huren. Daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Ons hoogwerker park bestaat uit de volgende types:

Constructie hoogwerker huren
TYPE Max. vloer- en werkhoogte Max. hefvermogen
Schaarhoogwerker 9.75 - 11.75 m 454
Ruwterrein schaarhoogwerker 12.00 - 14.00 m 500
Masthoogwerker 8.00 - 10.00 m 215
Aanhanger hoogwerker 15.20 - 17.20 m 200
Knikarmhoogwerker 13.50 - 15.50 m 230
Rups spinhoogwerker 12.70 - 14.70 m 200
Telescoophoogwerker 26.00 - 28.00 m 230
Rups telescoophoogwerker 21.00 - 23.00 m 250

Hoogwerker service en veiligheid

M.G.S. Verhuur B.V. is een dynamisch bedrijf. Door de steeds scherpere regelgeving op gebied van veiligheid en Arbo-eisen vraagt de markt om oplossingen die er voor zorgen dat de veiligheid van de medewerkers die op grote hoogte werkzaamheden verrichten, gewaarborgd zijn. Om dit te ondersteunen staan wij dan ook vanuit midden Nederland 24 uur per dag paraat om u ter dienst te zijn bij storingen of andere calamiteiten.

Transport service

Hoe snel kunt u de hoogwerker huren? Wij beschikken over een eigen dieplader voor een nog snellere service. Vanzelfsprekend is deze oplegger (Nooteboom, 3-assig gestuurd en 6 meter uitschuifbaar) ook te huur met of zonder trekker en met of zonder chauffeur voor transport van diverse goederen. Ook kunnen wij voor u het transport verzorgen van rollend materieel omdat onze semi is uitgerust met dubbele hydraulische oprijkleppen, zodat een minimale oprij/hellingshoek ontstaat.

Hoogwerker transport dieplader

Sinds 1993

Waarom een hoogwerker huren?

Een hoogwerker is een machine die het toelaat om op hoge plaatsen te werken. In de werkbak kunnen meestal meerdere personen werken. Vanuit de werkbak is de hoogwerker te bedienen. Het is de ideale manier om op een veilige, ergonomische en praktische wijze werkzaamheden op hoogte uit te voeren. Ze zijn met name geschikt in situaties waar het (ver)plaatsen van een steiger of een hangbrug niet mogelijk is. 

De ondergrond bij werken op hoogte

De ondergrond bij werkzaamheden op hoogte is belangrijk. Het is lastig om met steigers of ladders op losse ondergronden te werken. Wat voor een klus heeft u? Montage, onderhoud, schilderwerkzaamheden, renovatie, schoonmaak werkzaamheden of constructie werkzaamheden. Het maakt niet uit. Een aantal type hoogwerkers heeft een rupsonderstel die het mogelijk maakt om op hoogte te werken bij o.a. losse ondergronden. Ideaal als uw bedrijf bezig is in de constructie aan de start van een bouw. 

Lucht hoogwerker op locatie

De top 5 toepassingen

De top 5 populairste toepassingen van een hoogwerker.

  1. Werkzaamheden zoals onderhoud.
  2. Het onderhouden van telefoonpalen (vooral in het buitenland) en het vernieuwen van lantaarnpalen. Vroeger gebeurde dit met een ladder.
  3. Film industrie en sport evenementen.
  4. De brandweer. Naast de bekende ladderwagen is een hoogwerker een vaak gebruikte machine in gevallen van nood.
  5. Het pikken van fruit in boomgaarden.
Grote hoogwerker huren

Bekendste naam varianten

Een hoogwerker wordt in het engels een cherry picker genoemd. De cherrypicker is ontworpen om, zoals de naam het zegt, in boomgaarden fruit te pikken. hier worden de machines nog steeds veel voor gebruikt.

Al snel werd de hoogtewerker gebruikt voor meerdere doeleinden. Bij iedere toepassing kreeg het beestje zijn eigen naampje. De hoogte lift, boom lift, manlift, snorkel en zelfs condor. De naam condor is een term die uit de evenementenbranche is voortgekomen.

Sommige artiesten wilden ook een hoogwerker huren bij hun optredens. Denk bijvoorbeeld aan Michael Jackson. Hij wilde de 'condor' gebruiken bij zijn tournees. Michael zong zijn bekendste nummers als "Beat it" en "Earth song" boven het publiek.

Ga terug naar boven